FAQ

FAQ

Heb je een vraag aan De Mondhygiënist? Bekijk de veelgestelde vragen in de FAQ en vind jouw antwoord.

Ja, bij ons werken alleen mondhygiënisten. De titel ‘Mondhygiënist’ is een door de Wet BIG beschermde titel. Alleen wie een HBO-opleiding tot mondhygiënist met goed gevolg heeft afgerond, mag deze titel voeren.
Dat hangt af van uw specifieke situatie, na een afspraak geven wij u altijd een advies. Bij een gezonde mond raden wij u aan om ons 2 keer per jaar te bezoeken.
U heeft geen verwijzing van de tandarts nodig. U kunt bij ons direct een afspraak bij ons in de praktijk plannen.
Door tandplak op de overgang van uw tandvlees naar uw tand of kies en tandplak dat tussen uw tanden of kiezen zit, ontstaat ontstoken tandvlees.. Als u de tandplak niet goed verwijdert, zorgen de bacteriën in de tandplak ervoor dat uw tandvlees ontstoken raakt.
Voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zijn slecht voor uw gebit. Probeer daarom zo min mogelijk frisdranken, snoep, koekjes en gebak te nuttigen.
De opleiding tot mondhygiënist is een HBO opleiding. Een mondhygiëniste wordt door de wet erkend en heeft een zelfstandige behandelbevoegdheid. Een mondhygiëniste is bekend met achtergronden van problemen in de mond en is staat om zelf een behandelplan samen te stellen. Raadpleeg ook de website Diploma register mondhygienisten.
De elektrische borstel maakt snellere en verschillende borstelbewegingen. Op deze manier reinigt de elektrische borstel in dezelfde tijd iets beter dan de handborstel. Hoe langer je poetst, hoe meer tandplak er van het gebit wordt verwijderd. Tijdens het handmatig poetsen wordt er gemiddeld 100 gram meer druk uitgeoefend op het gebit, dan met een elektrische tandenborstel. Er zijn tegenwoordig tandenborstels die aangeven wanneer u te veer druk uitoefent op het tandoppervlak.